Zawiadomienie. [Inc.:] ``Polska Malownicza, dzieło we francuzkim języku, liwrezonami do końca doprowadzone, [...] znajduje się do nabycia w składzie, przy ulicy de l'Est N. 17 [...]'' ([s.n., 1845)
Zawiadomienie o ukazaniu się na rynku księgarskim kompletów Polski Malowniczej.
Tyt. nagł.
Keywords: Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; Francja; Edytorstwo; Wydawnictwa emigracyjne