[Dekret] Rząd Narodowy ([s.n., 1863)
Dekret dotyczący 5% pożyczki narodowej i powołaniu Komisji Długu Narodowego w składzie: Władysław Czartoryski, Józef Ordęga i Seweryn Gałęzowski.
(L. S.) Pieczęć Rządu Narodowego.
Keywords: Powstanie 1863 r. styczniowe; Pożyczki narodowe; Podatek; Dług państwowy; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; Francja; historia