Lettre de Amyot editeur-libraire à Alexandre Chodzko professeur du College de France, a Paris [Inc.:] ``Monsieur, je viens resumer ici par ecrit la conversation que j'ai eu l'honneur d'avoir hier avec Leonard Niedzwiecki [...]'' - Amyot, Ferdinand Fleurus ([F. Amyot, 1870)
Dotyczy subskrypcji na zbiorowe wyd. dzieł Józefa Marii Hoene-Wrońskiego.
[F. Amyot].
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; Francja; Edytorstwo; Wydawnictwa; Filozofia; Matematyka; Paryż (Francja)