Dyrektor Główny Towarzystwa Trzeciego Maja - Breański, Feliks Klemens (s.n., 1846)
List otwarty w odpowiedzi na liczne pytania Rodaków, wzywający do skupienia się wokół ks. Adama Czartoryskiego.
Felix Breański.
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; polityka; Francja; Organizacje polonijne; Paryż (Francja); organizacje