Uchwała Gminy Bruxelskiej - Staniewicz, Ezechiel; Dworzecki, Jan (s.n., 1846)
Druk ulotny. Uchwała o zawieszeniu dawnego Komitetu Narodowego Polskiego i powołaniu nowego w składzie: Wincenty Tyszkiewicz, Wiktor Tyszka i Józef Dybowski. Do uchwały Gminy Brukselskiej z 23 kwietnia 1846 r. dołączony apel pt. Do Emigracji Zjednoczonej z datą 5 maja 1846 r. podpisany przez Wincentego Tyszkiewicza.
Tyt. nagł.
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; polityka; Francja; Belgia; Organizacje polonijne; Bruksela (Belgia); organizacje; Paryż (Francja)