Kommissja Gminy Bruxelskiej do Emigracji Polskiej - Zaleski, Konstanty; Tyszkiewicz, Wincenty Tomasz; Lelewel, Joachim; Worcell, Stanisław Gabriel; Młodecki, Jan Nepomucen; Tyszka, Wiktor; Dworzecki, Jan (s.n., 1846)
Odezwa Gminy Brukselskiej z dnia 10 stycznia 1846 r. do rodaków na emigracji, w sprawie wybicia medalu. Zawiera opis projektowanego medalu oraz prośbę o partycypację w kosztach.
Tyt. nagł.
Keywords: Wielka Emigracja; Emigracja polityczna; Polska; Polacy za granicą; polityka; Belgia; Organizacje polonijne; Medale; Finanse; Kwesta; Bruksela (Belgia); organizacje