Listy do Jana Działyńskiego w sprawach publicznych i prywatnych. Bruliony - Działyński, Jan Kanty; 1871-1872; Towarzystwo Przemysłowców Polskich, Wrocław; bank w Poznaniu; Towarzystwo Bratniej Pomocy na Wszechnicy Lwowskiej, Lwów, 1873; Generalna Administracja Poczt, Paryż; 1871; 1864; Kraków 1869; Administration Generale des Postes Paris zob. Generalna Administracja Poczt, Paryż; 1871-1873 (1851)
Słowacki Juliusz, wypisy z ``Mazepy'' i ``Snu srebrnego Salomei'' przez Juliana Klaczkę dla Jana Działyńskiego
List Jana Sawickiego s. 990-991 Fotokop. III 552
Keywords: Komuna Paryska (wykazy rozstrzelanych Polaków)