Wiersze liryczne nieznanego autora z pocz. 19 w (1828)
``Jaromir i Julia. Powieść''. 12. 1827-02. 1828 k. 3v-8
Na k. 1v: motto - dedykacja: ``Ty, co??? Anioła i Kobiety wdzięki W kochanei łączysz osobie, Dałem Ci serce, duszę - jeszcze lutni dźwięki Poświęcam Tobie''; na k. 1 próby pióra, litery F M R k. 1, 16-28 czyste W tekście nieliczne skreślenia i poprawki.
Keywords: literatura miłosna 19 w.; literatura polska 19 w.