``Verordnungen der Stadt Danzig ein M[anu]script''
Opisy dóbr, odpisy akt, przepisy porządkowe, spisy, analizy porównawcze różnych rozporządzeń, wyroki, kontrakty, postanowienia (Schluß) i oświadczenia (Erklärung) Rady, przywileje królewskie, przysięgi i wilkierze.
tabele
Keywords: Gdańsk; prawa miejskie 18 w.