``Opisanie śmierci y pogrzebu S.P. J.W. wojewodziny kijowskiey [Potockiej] przez nieszczęśliwo sirotę u tey będąco pod te porę w liczbie sług u tej J.W. Pani''
Kopia listu pisanego w 1824 k. 6-8 ``Modlitwa nieszczęśliwych za dobrodzieja swego A. P. Alexandra Potockiego'' k. 9-11
k. 5 pusta notatka rękopiśmienna ``Krebsowa z Młodanowiczów, córka gubernatora humańskiego ubitego przez Gontę podczas rzezi humańskiej, sama temu przytomna będąc''
Keywords: Humań; rzeź humańska 1768