"Dyaryusz podróży z Polskiey do Anglii z opisaniem wszelkich obserwacyi i ciekawości, które się mogły nadarzyć przeieżdżaiąc różne miasta 1780 roku." Franciszka Bukatego?
Listy Franciszka Bukatego do Stanisława Augusta Poniatowskiego z Londynu 1780-1793 k. 15-165
"Korespondencja Franciszka Bukatego, rezydenta polskiego w Londynie - doniesienia pod adresem Gabinetu Króla i Deputacji Interesów Cudzoziemskich 1780-1793. Odpis z 19 w., zapewne według kopiariusza"
Keywords: Anglia; Londyn; dyplomacja 18 w.