``Pamiętnik rodu Litaworów Chreptowiczów od początku jak wiadomość zasięga, do roku 1795.''
od k. 58 odpisy dokumentów dot. rodziny i jej majątków z Metryki Litewskiej i innych źródeł
k. 1-21, 290-310 puste