"Mowa pewnego posła do Jana Kazimierza, składaiącego Koronę Polską na Seymie w Warszawie 1668 roku (wypis z Pamiętnika Warszawskiego 1812 roku)" (1819)
"Z gazety korespondenta Gazety Warszawskiey" opis nabożeństwa w kościele św. Krzyża po śmierci Tadeusza Kościuszki k. 6v-7v
Mf 2492
Keywords: Warszawa; Poznań; pogrzeby 19 w.