``Kościuszko do ludu francuskiego.''
``Reflexye nad przyczynami naturalnemi związków między Portą Ottomańską, Francyą, Polską, Szwecyą i Danią'' s. 39-53
s. 54-58 czysta
Keywords: Dania; Turcja; Polska; Francja; Porta Ottomańska; polityka zagraniczna 19 w.; Porta Otomańska