``Obserwacye do Wojennych Operaciji ÿ Akcyi dla Kommenderuiącego Officera abo Wodza, Partyą abo Podiazd tak konnÿ iako ÿ Pieszy; item dla roznych inszych Woÿskowÿch, ktore przÿchodzą do uważenia maszeruiąc, abo biiąc się, ÿ Obozem stoiąc, lub w polu, lub przed Obleżeniem iako też ÿ na Zÿmowÿch konsystencyach zebrane [J. J. Kampenhausena] przez [tekst wycięty] IV Partes'' (1709)
``Oboz Partykularny'' k. 374v-375
pismo zapewne jednej ręki
Keywords: Wojskowość 18 w