``Geometria Theoretica et Practica.'' (1785)
Geometria teoretyczna k. 1-122
k. 147v-148 ``D. 7 Grudnia 1785 dowiedziono i okazano przez JPa Cieciszewskiego Inginiera swiadczę L. Markiewicz F. D. Matematyki Nauczyciel''.
Keywords: matematyka 18 w; miernictwo 18 w; geometria 18 w