``Metaphisica tradita a Patre Don Baptista Rotingo Mathematum ac Philosophiae Professore in Collegio Nob[ilium] Varsav[iense] 1753.'' (1753)
Podręcznik dzieli się na partes, capita, paragraphi, disputationes, sectiones i puncta
pismo jednej ręki
Keywords: Warszawa; metafizyka wykłady 18 w.