Wprowadzenie do logiki Arystotelesa (1628)
Na k. 563 znajduje się wpis pozwalający bliżej określić miejsce powstania: ``Ad maiorem Dei gloriam Ecclesiaeque [...] augmen luxi; at in [...] Dei parol[?] eius nec non P.P. Augustini Finis 1628 sub R[everen]do D[omi]ne Sczytnickj finita 1 Julii anno eodem[?]''
pismo jednej ręki oraz glosy sporządzone inną ręką
Keywords: Logika 1628; nauka 17 w.