"Acta testamentorum communium [civitatis Przeworsko] in Anno Dni millesimo quingentesimo septuagesimo primo per [...] Gabrielem iudicem iuratum et scabinos [...] die prima Februarii inchoata et specialiter comparata [et 1.03. 1652 finita] (1570)
Rok 1613 k. 90-93v.
Na odwr. przedniej okł. u góry ręką 16 w.: "A[nn 15]70 kupiony za wyny then regesth. fl. 9" k. 1 czysta
Keywords: Przeworsk; miasta 17 w.; mieszczanie 17 w.; sądy miejskie 17 w.