Akta sądowe bracławskie, winnickie, łuckie, kijowskie z 18-19 w. z archiwum Świeykowskich
``Wielmożny M[oś]ci Dobrodzieiu Za Osobliwsze względy dobroci Serca... [04.03 1776] [List Bielowskiego pisarza latyczowskiego do Swieykowskiego sędziego województwa bracławskiego w sprawie Kordysza i bukara, kopeerta z pieczecią sygnetową na czarnym laku herb Ślepowron] k. 128-130
a 1870