``Domina Palatii Reginae libertatis ipsa pro se loquens suaque commonstrans ac propugnans ornamenta.''
``Fundamentum Palatii Reginae libertatis k. 3-12
Typ znany, znajdujący się także w innych zbiorach; por. rkps kórnicki nr inwent. 595. IV, 132.
Keywords: Literatura polityczna polska