Akta Tomasza i Szymona Zarembów - handel wołami na śląsku (1734-1752)
Korespondencja z władzami wrocławskimi, z kapitułą, z wspólnikami, kupcami i faktorami (Stanisław Widacki, Maciej Józef Dziembowski, J.A. Zdrowski i in.), kwity, skrypty dłużne, itd.
a 1869
Keywords: Archiwalia staropolskie; Handel; Handel wołami; Korespondencja