Akta dotyczące m. Poznania (1552-1765): spór z władzami skarbowymi o podatek 4-go grosza
Akta dotyczące m. Poznania (1552-1765): spór z władzami skarbowymi o podatek 4-go grosza, spory konfratemii kupieckiej z cechami, przepisy prawa spadkowego z 1611 i in.
Mf 7287
Keywords: Poznań m; Akta procesowe; Archiwalia staropolskie; Podatki; Podatki czwartego grosza; Prawo spadkowe