Dzieła Hoene-Wrońskiego (fragmenty). Kopie i tłumaczenia polskie przez Leonarda Niedźwieckiego, Bathilde Conseillant, Antoniego Bukatego i in
``Nomothetique massianique'' (fragment) k. 325-333
Większość z tych pism wyjęta jest z Papierów po Leonardzie Niedźwieckim i, teoretycznie rzecz biorąc, tam powinna pozostać; pomieszane razem z resztkami z Archiwum Wrońskiego
Keywords: Archiwalia 19 i 20 w.; Filozofia 19 w.; matematyka 19 w.