``Pamphlet of the comte de Montalembert. The Polish Insurrection'' 1863 (1863)
``Transporation and the life of exile in Syberia'' i różne fragmenty. 5-37 k. Brul. (Część większej całości?).
Brul. Tłum. z franc.
Keywords: Syberia; Archiwalia 19 i 20 w.; Emigracja Wielka; Historiografia