List Piotra Skargi do Zbigniewa Ossolińskiego podkomorzego sandomierskiego. Kraków 16 XII 1594 (1594)
Z adresem na odwrocie i napisem dziwiętnasowieczną ręką: "1694 (mylnie) Xbra 16. List xiędza Piotra Skargi do Ossolińskiego" oraz liczba "94" (współcz.)
a 1959 3703
Keywords: Archiwalia staropolskie; Korespondencja