"Przywilej na slad roli pańskiej nazwanie Moskwinej w roku 1686 dnia dziesiątego maia actikowany [?]..."
Potwierdzenie przez Macieja i Pawła Działyńskich nadania ich ojca Zygmunta Działyńskiego dochodu z roli Bractwu Różańcowemu przy Kolegiacie w Kórniku z dodaniem nowego nadania.
Podpis Mathias Barchalski.
Keywords: Kórnik; Bractwo Różańcowe; Śrem pow; Archiwalia staropolskie; Bractwa