Korespondencja i akty prawa wewnętrznego - Fundacja ``Zakłady Kórnickie''; Zarząd Dóbr Fundacji ``Zakłady Kórnickie'' (Zakopane) zob. Fundacja ``Zakłady Kórnickie'' (1927)
Regulamin dla dyrektora-nadleśniczego Zarządu Dóbr Fundacji ``Zakłady Kórnickie'' (Zakopane) k. 22-25
Karta 1 podarta; cztery identyczne egzemplarze instrukcji dotyczacej prowadzenia ``książkowości''
Keywords: Zakopane; Fundacja ogólnie; Zakopane 1824-1939 - Archiwum Gospodarcze.