Korespondencja i akty prawa wewnętrznego - Fundacja "Zakłady Kórnickie"; Zarząd Dóbr Fundacji "Zakłady Kórnickie" (Zakopane) zob. Fundacja "Zakłady Kórnickie" (1927)
Regulamin dla dyrektora-nadleśniczego Zarządu Dóbr Fundacji "Zakłady Kórnickie" (Zakopane) k. 22-25
Karta 1 podarta; cztery identyczne egzemplarze instrukcji dotyczacej prowadzenia "książkowości"
Keywords: Zakopane; Fundacja ogólnie; Zakopane 1824-1939 - Archiwum Gospodarcze.