Akta osobiste i majątkowe właścicieli Kórnika - Wroński; Działyńska Gurowska, Anna z. Radomickich
Rysunek elementu stroju - nagłowek, k. 1; notaty gospodarcze, notaty dotyczące ubioru, wyposażenia w tym broni, zwierząt w tym koni, wydatków, k. 2-5; brulion listu p. Wrońskiego do Ignacego Działyńskiego [?], k. 6; notaty z kwotami wydatków, 1737, k. 7-11; notata/brulion dotyczący pretensji finansowych Antoniego Krzyckiego kasztelana nakielskiego, 1752, k. 12-12v; notaty dot. sprawy sądowej [?], k. 13-14.
st. zas.
Keywords: Kórnik (woj. wielkopolskie); Działyń (woj. kujawsko-pomorskie); Konarzewo (woj. wielkopolskie)