Koperty z listów do i od Działyńskich
Koperty adresowane do Teofilii z Działyńskich Szołdrskiej Potulickiej, k. 1-18; koperty adresowane do Augustyna Działyńskiego, k. 19-66; koperty adresowane do Jakuba, Józefa i Zygmunta Działyńskich, k. 67-71; koperty adresowane do różnych, m.in. do Antoniego Dembińskiego, k. 72-83; koperty adresowane do Ksawerego Działyńskiego, k. 84-95; koperty adresowane do Ignacego Działyńskiego, k. 96-118; koperty adresowane do Anny z Radomickich Działyńskiej Gurowskiej, k. 119-124; koperty adresowane do Teofili z Działyńskich Szołdrskiej-Potulickiej, k. 125-150; tzw. ``języczki'' od akt szytych Ksawerego Działyńskiego, k. 151-192.
st. zas.
Keywords: Listy; Kórnik (woj. wielkopolskie); Akta osobiste i majątkowe właścicieli Kórnika