``Recess wsi Dziećmierowa co do abluicji czynszów'', 1845-1854 (1851)
W tym korespondencja.
st. zas.
Keywords: Czynsz; świadczenia; Chłopi; historia; Wielkopolska; Majątek; dobra ziemskie; Dziećmierowo w; Kórnik; majętność kórnicka; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Tytuły własności