``Recess über die Ablösung der von dem Rittergute Gądki Kreises Schrimm an die Katholische Pfarre zu Tulce zu entrichtenden Realabgaben'', 1877 (1877)
Reces abluicyjny majątku ziemskiego we wsi Gądki co do danin dla kościoła katolickiego w Tulcach.
st. zas.
Keywords: Kościół katolicki; historia; Wielkopolska; Majątek; dobra ziemskie; Kórnik; majętność kórnicka; Tulce w; Śrem; powiat; Gądki w; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Kościoły 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Tytuły własności