``Recess Kubaczyna co do abluicji czynszów, tudzież Strzempina, Drużyna, Kąkolewa [w majętności granowskiej]'', 1851-1854 (1851)
W tym korespondencja.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Chłopi; historia; Czynsz; świadczenia; Drużyn w; Kąkolewo w; Kubaczyn w; Kórnik; majętność kórnicka; Strzępiń w; Granowo w; majętność; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Tytuły własności