``Reces wsi Pierzchna [gospodarstwa Melchiora i spadkobierców Mikołaja Majchrzyckich] co do abluicji czynszów'', 1851-1853 (1851)
W tym korespondencja.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Czynsz; świadczenia; Chłopi; historia; Pierzchno w; Kórnik; majętność kórnicka; Chłopi i |dwór regulacje 19 w.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.; Tytuły własności