"Hypotheken-Document über zwei Hundert Thaler eingetragen auf dem Grundstücke Dziećmierowo Nr.9 R.III Nr.10", 1865 (1865)
Dokument hipoteczny dotyczący pożyczki Celestyny Działyńskiej udzielonej Wawrzynowi i Mariannie z Adamskich Łukaszykom w 1865 r.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Dziećmierowo w; Kórnik; majętność kórnicka; Hipoteki, |długi, |pożyczki i zastawy; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.