``Januszewo. Pożyczka hipoteczna'', 1913-1914 (1913)
Akta dotyczące pożyczki udzielonej przez Kapitułę Metropolitalną w Poznaniu. W tym korespondencja.
st. zas.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Januszewo w; Kórnik; majętność kórnicka; Poznań; Kapituła Metropolitalna; Hipoteki; |długi; |pożyczki i zastawy; Korespondencja 20 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.