``A.S. Dominii Majętności Kórnik tyczące się wziętych listów zastawnych na Dobra Kórnickie, tudzież różnej korespondencji z Dyrekcją Jeneralną i Prowincjonalną Ziemstwa'', 1827-1856 (1828)
W tym m.in.: drukowane sprawozdania Towarzystwa Kredytowego Ziemskiego.
Karty 1-13, 51-53, 71, 73, 140, 150-151, 301-302 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Poznań; Towarzystwo Kredytowe Ziemskie; Banki 19 w.; Hipoteki; |długi; |pożyczki i zastawy; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne.