"Acta zu der Contraktssache des Grafen [Titus] v. Działyński und den Wirthen des Radzewoer Holland [Radzewice] nämlich Daniel Handke, Johann Elwing, Michael Duesterhoeft, Andreas Stellmacher wegen der Wiese Otrucie", 1838-1857 (1838)
Sprawa kontraktu pomiędzy Tytusem Działyńskim a gospodarzami z Radzewic dotyczącego łąki Otrucie. W tym korespondencja.
Karty 27, 31, 36-38, 43, 62, 65-66, 68, 74 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Radzewice w; Radzewoer Holland zob. Radzewice; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne dot. własności majątku.; Procesy dotyczące własności majątku