"Acta des Dominii Kórnik c/a Guts-Pächter [Ferdinand] Goertig [zu Januszewo] wegen rückständiger Pacht-Rate", 1838 (1838)
Akta dotyczące procesu o zaległą dzierżawę z Januszewa.
Karty 1 i 7 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Januszewo w; folwark; Folwark Januszewo 19 w.; Folwarki 19 w.; Majętność Kórnicka. I |Tytuły prawne dot. dzierżaw.; Procesy sądowe dotyczące dzierżawy