``Akta ogólne od 1 lipca 1864'' [korespondencja generalnego pełnomocnika Józefa Szlagowskiego] (1861)
W tym listy do Józefa Szlagowskiego od: Cecylii Działyńskiej 1865 k. 116 i Celestyny z Zamoyskich Działyńskiej 1865 i b.d. [1865] (7) k. 62-65, 67-69, 76, 81. Także sprawozdania kasowe dochodów Celestyny Działyńskiej.
Karty 6-12, 15, 20-21, 23-25, 28, 34, 37-38, 55, 57-58, 67, 70-72, 77, 85-86, 89, 95, 103-104, 111, 115-116 uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Korespondencja administracyjno - gospodarcza; Korespondencja ogólna; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.