"Rapporta Majętności Trzebawskiej i Granowskiej na rok 1838/39" (1838)
Dotyczą m. in. zboża.
Karty 28-29, 40-41 są uszkodzone, a brzegi wielu innych kart zniszczone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Zboże; Granowo w; majętność; Trzebaw w; Kórnik; majętność kórnicka; Gospodarstwo rolne i hodowlane 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.; Raporty, wykazy, sprawozdania z przychodów i rozchodów ziemiopłodów i inwentarzy żywych i martwych 19 w.