``Dowody na rozchód pieniędzy kassy propinacyjnej [Majętności] Kórnickiej'' za miesiące: lipiec - listopad 1856 (1856)
Rachunki i pokwitowania.
Karty 1-4, 15, 21-23, 56 są uszkodzone. Na kilku kartach są ślady nadpalenia. Niektóre są przybrudzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Gospodarstwo przemysłowe 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.; Propinacja 19 w.