``Budowle domów dominialnych w mieście Kórniku'', 1875-1889 (1875)
Akta różne dotyczące spraw budowlanych. W tym korespondencja, kosztorys, rachunki, wykazy wykonanych robót.
Karty 1-6, 11, 17, 26, 35, 39-40, 50 są uszkodzone.
Keywords: Budownictwo; Wielkopolska; Majątek; dobra ziemskie; Kórnik; majętność kórnicka; Budowle.; Budownictwo folwarczne.; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.