Podatki ogniowe, składki, asekuracje budynków [Majętności Kórnickiej], 1864-1882 (1864)
Głównie rejestry składek.
Karty 4, 10-12, 25-27 są uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemskie; Wielkopolska; Kórnik; majętność kórnicka; Budownictwo folwarczne.; Folwarki 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze.; Ubezpieczenia ogniowe 19 w.