``Drogi [w Majętnośći Kórnickiej]. Komisaryat obwodu 14-go'', 1881-1887 (1881)
Akta dotyczące utrzymania dróg - głównie korespondencja (w tym ze starostwem powiatowym w Śremie i komisariatem policji w Bninie) oraz m.in. zestawienia miejscowości i istniejących dróg.
Karty 2, 26, 43, 45, 47, 51, 70, 72-73, 75-76, 79-80 są uszkodzone.
Keywords: Majątek; dobra ziemski; Wielkopolska; Bnin; komisariat policji; Śrem; starostwo powiatowe; Kórnik; majętność kórnicka; Drogi |mosty |rowy; Korespondencja 19 w.; Majętność Kórnicka. II |Akta administracyjno-gospodarcze; Utrzymanie dróg komunikacyjnych