``Bank Włościański [w Poznaniu]. Sprawy Spółki'', 1879-1899 - Bank Włościański (1879)
Akta Majętnośći Kórnickiej. Głównie korespondencja, sprawozdania z działalności Banku Włościańskiego, zaproszenia na posiedzenia Rady Nadzorczej.
Poszyt rozerwany.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Poznań; Bank Włościański; Banki; Banki; kapitały i akcje.; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.