``Centrala Drzewna [w Poznaniu]'', 1917-1920 (1917)
Akta Majętnośći Kórnickiej - głównie korespondencja w sprawach akcji oraz m.in. statut towarzystwa (kop.).
Karty 1 i 24 są lekko uszkodzone.
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Poznań; Poznańska Spółka Drzewna Towarzystwo Akcyjne; Centrala Drzewna; Banki; kapitały i akcje; Korespondencja 20 w.; Majętność Kórnicka 20 w.