Akta w sprawie Działyńskich c/a Edward Hankner o wycięcie trzciny, 1877-1880 (1877)
Głównie korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 1-2, 4-5, 8, 11, 15, 21, 25, 39-42
Keywords: Kórnik; majętność kórnicka; Korespondencja 19 w.; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy; Procesy w sprawie szkód na folwarkach