Akta [Marcin] Kaźmierski c/a [Jan] Działyński w sprawie trzciny na jeziorze Kórnickim, 1879-1880 (1879)
Korespondencja i odpisy dokumentów sądowych.
Karty 16-20 są lekko uszkodzone.
Keywords: Jezioro |Kórnickie; Kórnik; majętność kórnicka; Jeziora; Majętność kórnicka 19 w.; Procesy sądowe; Procesy w sprawie szkód folwarkach